Wat zie je? Ik zie zeewier! | Mensengezondheid.org
Wat zie je? Ik zie zeewier!

Wat zie je? Ik zie zeewier!

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Vet, Gezond, Pasta(Nieuws van Mensengezondheid.org) Tijdens een vakantie kwam de eigenaar en oprichter van het bedrijf Seamore op het idee om zeewier als vervanger van pasta te gebruiken. Een gedachte die volgens professionals zelfs een oplossing bied in het voedingsprobleem dat zich steeds meer voor begint te doen. Nadat het idee verder was uitgewerkt heeft het echter nog een half jaar geduurd voordat het idee groots aangepakt kon worden. Een traject waar ze bij Seamore trots op mogen zijn. Het resultaat mag er zijn: nu kent waarschijnlijk de hele wereld de zeewierpasta van Seamore.

Het volgen van een dieet is natuurlijk nooit makkelijk. Maar een dieet als bijvoorbeeld het Paleo dieet is niet makkelijk vol te houden omdat je bijna geen pasta of brood zonder koolhydraten kunt kopen. Daarom bedacht de redactie van Mensengezondheid.org dat de pasta van Seamore getest moest worden. Is hun pasta echt lekker en kun je het inderdaad zo koken dat het niet meer naar zee ruikt?

Seamore geeft aan dat hun pasta op drie manieren geprepareerd kan worden. De eerste manier is door het 40 minuten in koud water te weken. De tweede manier is door de pasta 15 minuten in warm water te weken. De laatste manier is door het 12 minuten te koken. De drie bereidingswijzen hebben alle drie een andere smaak en geur. Zo is de zeegeur (en smaak) het minste te proeven als de zeewier zo lang mogelijk in schoon water heeft gelegen. Echter, hoe warmer het water, hoe meer het zeewier echt een soort pasta gaat worden (en minder hard is). Tenminste dat is wat Seamore in hun begeleidende brochure aangeeft.

Hoe is het dan om zeewier als pasta te eten? Mensengezondheid.org heeft het getest door op twee manieren een pasta voor te bereiden. De eerste keer hebben we de pasta 40 minuten in koud water laten weken. Het effect is dat de zeegeur en smaak inderdaad praktisch weg is. Wel is de pasta vrij hard (precies zoals Seamore het aangeeft) en moet je er dus echt goed op kauwen. De tweede keer hebben we de pasta 12 minuten gekookt. Je kunt het langer koken maar de pasta blijft “al dente”. Inderdaad is tijdens het koken de zeegeur goed te ruiken. Het is een kwestie van smaak of je van deze geur houd. Het resultaat is een pasta die een kleine zeesmaak heeft maar uitstekend te gebruiken is als pasta.


Vervelend? Absoluut niet. Deze zeewierpasta is een aanrader voor iedereen die gezonder wil leven en dit wil proberen middels een vetarme en minder koolhydraat rijke pasta dan die je normaal in de winkel zou kopen. Het is wel een beetje wennen. Vooral de geur tijdens het koken waren wij niet gewend. Seamore zelf zegt echter dat je hier snel aan kunt wennen en daar kunnen wij ons in vinden. Ook de prijs valt allerminst tegen. Al blijft de zeewierpasta wel een beetje duurder dan de goedkopere pasta’s in de supermarkt.

Is de zeewierpasta nu eigenlijk wel gezond? In het kort kun je hier op antwoorden dat het in ieder geval gezonder is dan gewone pasta en dat het voor iedereen goed zou zijn om zo af en toe eens de gewone pasta af te wisselen met zeewierpasta. Bewezen is dat vele bestanddelen van zeewier kunnen bijdrage aan een goede gezondheid. Zo is het onder andere goed tegen hart- en vaatziektes en versterkt het de weerstand. Ook versterkt het de botten in je lichaam en zorgt het voor meer vitaliteit.

Bronnen:
http://www.zeewierwijzer.nl/zeewier-gezondheid/gezondheidsvoordelen.html
http://seamorefood.com/
http://www.wageningenur.nl/nl/show/Een-wereld-te-winnen-met-zeewierteelt-op-zee.htm

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER :

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required