9 tips om uw trainingsinspiratie te verhogen | Mensengezondheid.org
9 tips om uw trainingsinspiratie te verhogen

9 tips om uw trainingsinspiratie te verhogen

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Trainingsinspiratie, Tips, Verhogen(Nieuws van Mensengezondheid.org) Heeft u problemen om weer op gang te komen met trainen? Wij geven u een aantal tips die u kunnen helpen om te kiezen voor een trainingssessie in plaats van een “luie bank sessie”!

1. Bepaald waarom u zou moeten trainen. Of dat met uw uiterlijk te maken heeft of met de behoefte aan een betere gezondheid, dit speelt geen enkele rol – het is UW trainingsvonk.

2. Probeer verschillende vormen van training totdat u iets vindt wat u echt bevalt en waar u plezier aan heeft.

3. Zet een realistisch doel. Maak zelf een schema, of vraag om hulp voor het opzetten van een trainingsschema waarbij u dichter bij uw doel kunt komen. Het moet een uitdaging zijn maar tegelijkertijd haalbaar en realistisch. Zet eventueel tussendoelen op.


4. Volg uw trainingsplan strikt op zonder er aan te twijfelen of het op die dag wel kan of omdat u er misschien niet zo veel zin in heeft.

5. Begin rustig. Een te heftig begin zou ervoor kunnen zorgen dat u te snel moe wordt van de training.

6. Maak uw plan zichtbaar. Hang uw schema op aan de koelkast, schrijf uw trainingssessies op in uw agenda.

7. Probeer uw eigen excuses te onderkennen en probeer een manier te vinden om daar omheen te gaan. Herinner uzelf eraan hoe goed u zich voelt na uw training en denk daar aan als u op weg bent om uw sessie over te slaan.

8. Ontwijk alle vormen van mogelijke tegenslagen. Schrijf u bijvoorbeeld in voor een groepsles, pak uw sporttas van tevoren in en bekijk de metro/bus tijden of kijk waar de langste files meestal staan (beste is natuurlijk om de fiets te pakken). Zo voorkomt u dat een gemiste bus of vergeten schoenen tussen u en uw training komen te staan.

9. Probeer iets te vinden wat het sporten makkelijker maakt voor u. Dat kan bijvoorbeeld een trainingspartner zijn of de wetenschap dat een vorm van beloning staat te wachten als u klaar bent.

Bronnen:
Anna Hellmark, Friskis magasine, nr.6 – 2012

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required