Aan de slag met kettlebells | Mensengezondheid.org
Aan de slag met kettlebells

Aan de slag met kettlebells

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Kettlebell, Beginners, Basis(Nieuws van Mensengezondheid.org) Beginners met weinig tot geen ervaring dienen contact op te nemen met een ervaren coach die hen kan leren hoe men de verschillende oefeningen uit moet voeren. De meeste fitnesscentra hebben goed opgeleide trainers of zoek naar bijvoorbeeld een personal trainer. Op het internet zijn bovendien tal van cursussen te vinden met video’s en goede trainingsschema’s.

De basis bewegingen kunnen meestal snel worden aangeleerd en zijn uitstekende hulpmiddelen bij het leren van een correcte heupextensie, de juiste bewegingspatronen en voor de activering van de bilspieren. Op het moment dat u kettlebell oefeningen op de verkeerde manier uitvoert verhoogt het risico op blessures en worden de werkelijke voordelen van de oefeningen juist gelimiteerd.

Vrouwen kunnen meestal beginnen met een 5 tot 12 kilo kettlebell, terwijl het juiste gewicht voor mannen meestal tussen de 9 en de 16 kilo ligt. Als de kettlebell te licht is, zal de beweging de bilspieren en hamstrings niet genoeg engageren en blijft het trainingseffect dus uit. Uiteraard zijn dat niet de enige spieren die men met deze vorm van training kan stimuleren.

Veel beginners klagen in het begin over pijnlijke polsen tijdens het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Dit is in het begin normaal aangezien het lichaam zich zal moeten aanpassen. De pijn verminderd meestal nadat het lichaam aan de oefeningen is gewend en naarmate de oefeningen beter worden uitgevoerd.


Wanneer u twee keer in de week een workout van 20 minuten in uw training inbouwt kan dit erg gunstige uitwerkingen hebben op uw gezondheid, kracht en uithoudingsvermogen en bovendien bijdragen tot het verliezen van overgewicht. Denk tenslotte aan het opstellen van een correct trainingsschema en zorg ervoor dat arbeid en rust aan elkaar zijn aangepast.

Bronnen:
Eric Hunter Manocchia P, Spierer DK, Lufkin AK, et al. TRANSFERENCE OF KETTLEBELL TRAINING TO STRENGTH, POWER AND ENDURANCE.
J Strength Cond Res. 2012 May 3. [Epub ahead of print] McGill SM, Marshall LW. Kettlebell swing, snatch, and bottoms-up carry: back and hip muscle activation, motion, and low back loads.
Jay K, Frisch D, Hansen K, Kettlebell training for musculoskeletal and cardiovascular health: a randomized controlled trial.
J Strength Cond Res. 2012 Jan;26(1):16-27.
Scand J Work Environ Health. 2011 May;37(3):196-203. doi: 10.5271/sjweh.3136. Epub 2010 Nov 25. http://www.acefitness.org/getfit/studies/kettlebells012010.pdf
Brumitt J, En Gilpin H, Brunette M, et al. Incorporating kettlebells into a lower extremity sports rehabilitation program.
N Am J Sports Phys Ther. 2010 Dec;5(4):257-65.
Otto WH 3rd, Coburn JW, Brown LE, et al. Effects of weightlifting vs. kettlebell training on vertical jump, strength, and body composition.
J Strength Cond Res. 2012 May;26(5):1199-202
http://www.naturalnews.com/036647_kettlebells_weight_loss_back_health.html#ixzz22JAv1mUA

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required