Wordt verslaafd aan ochtendsport | Mensengezondheid.org
Wordt verslaafd aan ochtendsport

Wordt verslaafd aan ochtendsport

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Ochtendsport, Gewoontes, Tips(Nieuws van Mensengezondheid.org) Problemen om uit bed te komen voor een training in de ochtend? Zelfs als je een ochtend mens bent kan het moeilijk zijn om voor zonsopgang op te staan en om te zweten in de sportschool. Maar wanhoop niet. Deze zeven tips van onder andere het gezondheidstijdschrift “Women’s Health” maakt het makkelijker om je workout af te ronden voordat je naar je werk gaat.

1. Pak een sporttas in
Gooi elke avond als je thuis komt van het werk direct je vuile sportkleren in de wasmand en zoek een nieuwe outfit uit voor de sessie van de volgende dag. Snuffelen door de klerenkast om zes uur in de ochtend maakt niemand blij. Leg je kleren klaar, pak je tas in en alles wordt makkelijker.

2. Dwing jezelf uit bed
Zet de wekker aan de andere kant van de kamer. Dit vermindert de kans dat je, zoals gewoonlijk, de snooze-knop indrukt. Als je jezelf dwingt om op te staan uit bed om het alarm uit te schakelen, dwing je daarmee jezelf om sneller wakker te worden. En terwijl je toch al opgestaan bent ... kun je net zo goed gaan trainen, toch?

3. Eet iets lichts
Een groot en uitgebreid ontbijt in de ochtend vóór de training kan je misselijk maken. Probeer daarom iets lichts te eten, denk bijvoorbeeld aan vers fruit of yoghurt. Eet na het trainen dan het liefst iets met veel proteïnen zodat je lichaam direct aan de gang kan gaan met het wederopbouwen van de spiervezels.


4. Vermijd alcohol
Natuurlijk is een glas wijn bij het diner lekker en ontspannend, maar zelfs kleine hoeveelheden alcohol kunnen je sloom maken in de ochtend. Als je toch besluit om alcohol te drinken gedurende de avond, dien je extra veel water te drinken voor het slapen gaan. Anders loop je het risico dat je uitgedroogd raakt tijdens het sporten.

5. Ga op tijd slapen
Wanneer je in een routine komt met vroeg opstaan, ga je meestal automatisch vroeger naar bed. In het begin zal het natuurlijk wennen zijn en zal je jezelf moeten inspannen om vroeg op te staan. Probeer daarom ´s avonds op tijd te gaan ontspannen met bijvoorbeeld een rustgevende kruidenthee en een boek.

6. Zoek een trainingsbuddy
Na de eerste paar weken ochtendtraining is het al te makkelijk om de gewoonte te verliezen en om te "vergeten" om te gaan trainen. Blijf gemotiveerd door nieuwe vrienden te ontmoeten op de sportschool die jou kunnen helpen om je aan de routine te houden. Samen trainen stimuleert en is een leuke manier om met elkaar om te gaan.

7. Plan uw routine
Iets dat gegarandeerd je ochtend gemakkelijker maakt is een goede planning op de avond ervoor. Je kunt je aanmelden voor een spinningsessie, of je hebt je trainingsplan dat je eventueel volgt al klaar liggen. Vergeet vooral niet om je vorderingen te registreren, dit is ook een zeer effectieve stimulering om te blijven trainen.

Bronnen:
http://www.vief.be/gezondheid/wat-te-doen-om-s-ochtends-vlot-uit-bed-te-komen.html
http://sochicken.nl/vroeg_opstaan_voor_een_dagelijkse_voorsprong_5_tips
http://www.womenshealthsa.co.za/fitness/become-morning-workout-person/
http://www.womenshealthmag.com/fitness/morning-workouts-you-can-do-it?cm_mmc=Newsletter-_-1187188-_-01302013-_-HowtoBecomeaMorningWorkoutPerson-Grid2
http://kurera.se/sa-blir-du-hooked-pa-morgontraning/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required