Quinoa - Waarom quinoa zo gezond is en het u kan helpen met afvallen | Mensengezondheid.org
Quinoa - Waarom quinoa zo gezond is en het u kan helpen met afvallen

Quinoa - Waarom quinoa zo gezond is en het u kan helpen met afvallen

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Quinoa, Afvallen, Ontgiften(Nieuws van Mensengezondheid.org) Quinoa is afkomstig uit Zuid-Amerika. De pre-Columbiaanse Inca's zagen het als een heilig voedsel en noemden het chisaya mama (moeder graan). De eerste zaden van het seizoen werden meestal geplant tijdens religieuze ceremonies met gouden gereedschappen. Eén van de middelen die de Spaanse concistadores gebruikten om de Inca's te overmeesteren was door hen te beroven van hun quinoa. Tijdens de afgelopen jaren zijn steeds meer mensen de wijsheid van de Inca's gaan waarderen aangezien deze oude voedselbron een groot aantal voordelen voor de gezondheid biedt.

Quinoa Proteïne
Technisch gezien wordt quinoa niet geclassificeerd als een korrel, maar als een zaad van een plant die verwant is aan spinazie en snijbiet. Quinoa is een compleet eiwit, waardoor het met name nuttig is voor degenen die de inname van dierlijke eiwitten willen beperken. Het bevat alle essentiële aminozuren, waaronder lysine, wat cruciaal voor de groei en het herstel van lichaamsweefsels. Een kopje quinoa bevat 9 gram eiwitten, een gram meer dan wat in een medium kippenei zit.

Bescherming tegen migraine
De hoge waarden aan magnesium en riboflavine (B2) maken van quinoa een uitstekende bondgenoot voor mensen met migraine. Magnesium voorkomt dat het migraine patroon de bloedvaten vernauwd. Migraine patiënten die extra magnesium innemen hebben minder last van hoofdpijn. Riboflavine bevordert het vermogen van de cellulaire energieproductie en heeft een gunstige invloed op het metabolisme van energie-, hersen- en spiercellen en zorgt daarmee voor aanvullende bescherming tegen migraineaanvallen.

Cardiovasculair vermogen
Magnesium is in staat om de bloedvaten te ontspannen wat betekent dat het eten van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan magnesium helpt tegen een te hoge bloeddruk, hartritmestoornissen en zogenaamde ischemische hartziekten.


Spijsvertering en ontgiften
Quinoa heeft prebiotische eigenschappen, d.w.z. het voeden van de nuttige bacteriën in het spijsverteringskanaal. Aangezien het zo makkelijk verteerbaar is kan uw lichaam gemakkelijk toegang krijgen tot de vitaminen en mineralen die quinoa bevat. Daarnaast biedt quinoa ook een goede bron aan oplosbare vezels, bevordert het de gezonde eliminatie processen, draagt bij aan een gezonde darmflora en helpt de vorming van galstenen te voorkomen. Het foliumzuur en vitamine B in quinoa bevordert tevens het vermogen van de lever om toxines uit het lichaam te halen. Mensen die een hoge kans hebben op het krijgen van kanker, evenals mensen met een hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten, worden vaak geadviseerd om meer volkoren te eten. Echter worden mensen die leiden aan glutenintoleratie sterk aangeraden af te blijven van de verschillende populaire graanproducten. Quinoa is glutenvrij zodat degenen die gluten niet kunnen verdragen het product gewoon kunnen eten.

Bronnen:
http://cleanseyourbodyfast.com/quinoa-health-benefits-why-you-should-include-this-superfood-in-your-diet/
http://www.whfoods.com/genpage.php?dbid=142&tname=foodspice
http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=15749697
http://www.discover-peru.org/native-crops-of-peru-quinoa/
http://www.3fatchicks.com/5-health-benefits-of-quinoa/
http://bodyecology.com/articles/quinoa_benefits_guide.php
http://lifestyle.iloveindia.com/lounge/benefits-of-quinoa-6494.html

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER AFVALLEN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required