De 5 grootste gezondheidsmythes | Mensengezondheid.org
De 5 grootste gezondheidsmythes

De 5 grootste gezondheidsmythes

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Gezondheidsmythes, Mythes, Vet(Nieuws van Mensengezondheid.org) Er zijn vele alomvertegenwoordigde mythen die de mensen al vele jaren misleiden op het gebied van een goede gezondheid. Sommige van deze mythen blijven echter de ronde doen ondanks dat de wetenschap duidelijk heeft laten zien dat ze onwaar zijn. Het begrijpen van de gezondheidsmythes en de waarheid zorgt voor een levensstijl zonder ziektes en kwaaltjes.

Mythe: Van het eten van vet word men dik
De waarheid is dat diëten rijk aan omega 3-vetzuren en verzadigde vetten, zorgen voor lagere obesitas waarden en een betere algemene gezondheid. Synthetische of kunstmatige vetten (transvetten) en geraffineerde plantaardige oliën werken ontstekend, en verstoren de stofwisseling. Goede vetten helpen om gezonde celmembranen op te bouwen. Deze membranen zijn in staat om goede hormonale communicatie signalen te gebruiken om op een passende wijze het metabolisme te beheersen.

Diëten rijk aan suikers, hydrogeneerde oliën, granen en omega-6 vetten ontsteken het lichaam en brengen schade toe aan de celmembranen. Dit verandert de insuline en leptine signalering en leidt tot de resistentie daarvan, naast gewichtstoename, diabetes en chronische ontstekingen.

Diëten rijk aan goede vetten (verzadigde en omega 3), anti-oxidanten, elektrolyten en sporenelementen werken ontstekingsremmend in het lichaam en zorgen voor een goede insuline/leptine signalering dat uiteindelijk resulteert in gewichtsverlies, een stabiel energie niveau en ziektepreventie.


Mythe: overmatige lichaamsbeweging is beter
De meeste mensen zijn van mening dat het afleggen van lange afstanden en het trainen met lichte gewichten met veel herhalingen goed is, en dat het runnen van marathons gezond is. De waarheid is dat lange afstandsoefeningen de cortisol afscheidingen in het lichaam verhoogt. Deze dienen het lichaam schade toe, met name de gewrichten en ligamenten, wat leidt tot letsel, over getraindheid en mogelijke gewichtstoename.

Het trainen op een hoge intensiteit gedurende een korte tijd stimuleert het groeihormoon die het lichaam mogelijk maakt om spieren op te bouwen, vet te verbranden en een grotere anti-oxidanten reserve op te bouwen. Train voor desgewenst resultaat daarom 4-5 dagen per week, gedurende 10 tot 20 minuten op een zeer hoge intensiteit.

Mythe: "Ik voel me goed dus ben ik gezond"
De waarheid is dat elke cel per seconde ongeveer 10.000 keer wordt getroffen door vrije radicalen interacties. Dat kan men niet voelen. Het hart herbouwt al zijn 60 miljard cellen om de 7 maanden. Dat kan men niet voelen. Per dag worden er tussen de 10.000 en 100.000 kankercellen opgebouwd in het lichaam. Dat kan men niet voelen.

60 procent van de patiënten die een hartaanval heeft gehad wist niet af van hun hartproblemen totdat ze terecht kwamen op de spoedafdeling. Vroege opsporingstesten voor kanker kunnen geen abnormale groei detecteren totdat er bijna 4-10 miljard kankercellen zijn gegroeid...

Mythe: Gezondheid is mijn natuurlijke toestand tot ik ziek of gewond ben
De waarheid is dat de gezondheid een dynamische conditie die kan staan of vallen op ieder moment. De sleutel tot gezondheid is om voortdurend goed na te denken, goed te eten, zich goed te bewegen, het verzorgen van uw wervelkolom en tanden met behulp van een gekwalificeerd chiropractor en een tandarts. Liefdevolle relaties, spirituele bezigheden en een leven van dienstbaarheid houden u versterkt en zorgen ervoor dat u het meeste uit uw leven kan halen op dit moment.

Bronnen:
Dr. David Jockers
www.naturalnews.com/030004_chiropractic_aging.html
www.naturalnews.com/030145_surge_training_antioxidant.html
www.naturalnews.com/030956_posture_health.html
www.lewrockwell.com/miller/miller38.1.html
www.marksdailyapple.com/saturated-fat-healthy/

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER AFVALLEN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required