Natuurlijke muggenwerende middelen | Mensengezondheid.org
Natuurlijke muggenwerende middelen

Natuurlijke muggenwerende middelen

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Oliën, Muggen, Anti(Nieuws van Mensengezondheid.org) Muggen zijn vervelend! Vooral wanneer u probeert om van het buitenleven te genieten. Het zachte zoemen doet u waarschijnlijk denken aan die vervelende prikken die u kunt krijgen op momenten waarop u ze het minst verwacht. Kort na de prik begint de jeuk en de zwelling toe te nemen terwijl uw lichaam reageert op de aanval. De jeuk en zwelling kan een paar dagen tot enkele weken aanhouden. Om muggenbeten te voorkomen is preventie de eerste stap. Ook uw omgeving kunt u ontdoen van veel dingen die muggen aan kunnen trekken. Daarnaast kunt u proberen om gebruik te maken van veilige alternatieve die gemakkelijk toegankelijk zijn, in plaats gebruik te maken van de meer commerciële anti-muggen variëteiten, die DEET (een dodelijk neurotoxine) bevatten.

Hoe kunt u minder muggen aantrekken?
Muggen worden aangetrokken door verschillende dingen. Als u deze kunt verminderen of zelfs weg kunt nemen, kunt u het aantal muggenbeten sterk doen afnemen.

Kooldioxide / Melkzuur: Als u heeft getraind of lichamelijk hard heeft gewerkt, geeft uw lichaam meer koolstofdioxide af. Als u van plan bent om 's avonds van de buitenlucht te genieten moet u ervoor zorgen dat u uw fysieke activiteit heeft beëindigd en dat u bent afgekoeld om uw aantrekkingskracht richting de muggen te verminderen. Verder kunt u kaarsen aansteken of zorgen voor andere bronnen van kooldioxide, als afleidmiddel voor de muggen. Wanneer u gaat sporten geeft uw lichaam een hoeveelheid melkzuur af, waar muggen door worden aangetrokken. Ter preventie kunt u proberen om minder zout of kalium-rijk voedingsel tot u te nemen, aangezien dit bijdraagt aan de afgifte van melkzuur.

Donkere kleding: Muggen worden erg aangetrokken door donkere kleding. Sommigen zullen u vanaf een afstand bespeuren met behulp van deze techniek. Het is aan te raden om lichte kleding te dragen wanneer u in de avond buiten wilt zijn.


Fruitige en/of bloemrijk geuren: Een andere aantrekkingskracht voor muggen zijn bepaalde geuren. Vermijd het opdoen van parfums, body lotions, en zonnebrandmiddelen.

Vocht: transpiratie trekt muggen aan. Dit komt niet alleen door de chemische stoffen die vrijkomen als een direct gevolg van het zweten, maar ook door de luchtvochtigheid rond uw lichaam. Verder worden muggen ook aangetrokken door water, modder of vochtige planten en plassen met water. Deze plekken helpen om de groei van jonge muggenlarven te bevorderen.

Natuurlijke manieren om muggen af te stoten
Vergeet het gebruik van commerciële anti-muggen spulletjes. Ze hebben niet alleen invloed op uw gezondheid, maar ze laten ook een nogal onaangename geur achter op de huid. Gelukkig kunt u gebruik maken van tal van plantaardige oliën. Veel van deze oliën moeten verschillende keren opgebracht worden zodat ze effectief blijven. Bovendien gaat u hiervan lekker ruiken. Probeer altijd om de oliën te mengen zodat ze de muggen beter op afstand kunnen houden.

Enkele oliën:
 • Citronellaolie
 • Citroen-Eucalyptusolie
 • Kaneelolie
 • Castorolie (ofwel Wonderolie of Ricinusolie)
 • Rozemarijnolie
 • Citroengrasolie
 • Cederolie
 • Pepermuntolie
 • Kruidnagelolie
 • Geraniumolie


Enkele zaken om in het achterhoofd te houden
Het is belangrijk om te weten dat er verschillende dingen zijn die de effectiviteit van deze middelen kunnen verlagen. Zorg bij de toepassing van natuurlijke middelen altijd voor:
 1. het beperken van het gebruik van zonnebrandcréme, omdat dit de effectiviteit van de middelen vermindert.
 2. het opnieuw toepassen van deze insectenwerende middelen wanneer ze worden blootgesteld aan regen, zweten, of wanneer u heeft gezwommen.
 3. het opnieuw toepassen van insectenwerende middelen wanneer ze worden blootgesteld aan wind en hoge temperaturen, omdat ze kunnen verdampen.


Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de natuurlijke producten die u wilt gebruiken zijn gemaakt van 100% biologische ingrediënten. Er zijn veel variëteiten te verkrijgen waarvan de planten zijn behandeld met pesticiden. Bovendien betekent het niet automatisch dat een product veilig is wanneer het "natuurlijk" is. Etherische oliën dienen spaarzaam te worden gebruikt. Lees de bijsluiter voor het aanbrengen ervan.

Bronnen:
Jordan and Kyla Miller
http://onthegreenpath.ca/blog/archives/668
http://www.naturalnews.com/029136_deet_toxic.html
http://chemistry.about.com/cs/howthingswork/a/aa050503a.htm
www.naturalnews.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER GEZONDHEID EN WELZIJN:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required