Ontdek de voordelen voor de gezondheid van de banaan | Mensengezondheid.org
Ontdek de voordelen voor de gezondheid van de banaan

Ontdek de voordelen voor de gezondheid van de banaan

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Banaan, Gezondheid, Voordeel(Nieuws van Mensengezondheid.org) De banaan die we in de ochtend met ontbijt granen nuttigen, wordt al eeuwen gebruikt als geneesmiddel over de hele wereld. De banaan, ook bekend in het Latijn als Musa sapienta, is eigenlijk geen vrucht maar een kruidachtige vaste plant. In combinatie met helende planten, kan de banaan worden gebruikt om zweren en astma te genezen, of om staar en andere oogproblemen te genezen. Onderzoek heeft nu aangetoond dat bananen de bloeddruk kan verlagen en darmkanker helpen te voorkomen. Vol met voedingsstoffen en vezels, is de banaan niet alleen goede voeding, maar ook een krachtig medicijn.

Voedingsstoffen en vitaminen in bananen
Bananen bevatten vitamine A, vitamine B6, vitamine C, vitamine E en vitamine G. Ze bevatten de mineralen kalium, magnesium" class="aaa">calcium, magnesium, fosfor en selenium. Calcium en magnesium zijn nodig voor sterke botten en om slapeloosheid te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat selenium zowel kanker en problemen met de schildklier voorkomt. Kalium is noodzakelijk voor de functie van elk menselijke cel, en de cellen van alle levende plant en dier. De aanbevolen dagelijkse inname bedraagt ongeveer 4,7 gram en een banaan alleen al biedt meer dan 450 mg aan kalium. Een banaan geeft u ook een derde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6.

Bloeddrukverlagend bananen onderzoek
Uit een studie in India bleek dat twee bananen per week de bloeddruk met 10% verminderd. Uitgevoerd aan de Kasturba Medical College in Manipal, India, vergeleken onderzoekers de werking van twee bananen met andere hoge bloeddruk geneesmiddelen, de zogenaamde ACE-remmers. De bananen toonde dezelfde bloeddruk verlagende werking, zonder de bijwerkingen van de geneesmiddelen zoals duizeligheid, hoofdpijn en andere afwijkingen. Rijpe bananen toonden een betere reactie dan onrijpe.

Bananen als geneesmiddel
In Nigeria worden bananen in combinatie met het Afrikaanse kruid orinol gebruikt om staar te behandelen. Voor maagzweren, wordt de schil van de banaan gebruikt voor een permanente genezing. Het Dali Medisch Centrum in Kaapstad, Zuid-Afrika, gebruikt bananen samen met soja melk en kruiden om cataract (grijze staar) te behandelen.


Bananen vezels voor de gezondheid
Bananen bevatten een type vezel genaamd pectine. Pectine blijkt de beste type vezel te zijn om darmkanker te remmen. Pectine is een oplosbare vezel, waarmee het zich onderscheid van onoplosbare vezels zoals die te vinden zijn in de meeste volle granen. Pectine is ook te vinden in appels en aardappelen. Een banaan bevat twee gram vezels, bijna tien procent van de aanbevolen dagelijkse dosis, namelijk vijfentwintig gram.

Bronnen:
http://www.naturalnews.com/026376_selenium_cancer_thyroid.html
http://www.nutritiondata.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1846/2
http://www.naturalnews.com/026368_calcium_magnesium_vitamins.html
http://health.learninginfo.org/banana-nutrition.htm
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/264552.stm
http://www.medicinenet.com/ace_inhibitors/article.htm foo.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required