Kaneel: een van de gezondste kruiden ter wereld | Mensengezondheid.org
Kaneel: een van de gezondste kruiden ter wereld

Kaneel: een van de gezondste kruiden ter wereld

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Kaneel, Kruiden, Gezondste(Nieuws van Mensengezondheid.org) Kaneel is een van de meest over het hoofd geziene, maar gezondste kruiden in de wereld. Men zou zelfs kunnen spreken van een "vetverbrandings kruid"... Het kan daadwerkelijk helpen om de strijd tegen buikvet te winnen als u het elke dag gebruikt. Hier zijn een aantal andere voordelen van kaneel:

-het reguleert de bloedsuikerspiegel;
-het zorgt voor het behoud van de gevoeligheid voor insuline;
-het is een zeer krachtige anti-oxidant;
-het heeft een antibacteriele en schimmelwerende eigenschappen.

Hoewel kaneel niet direct de vetverbranding kan verhogen (bijvoorbeeld door het verhogen van de stofwisseling, enz.) kan het helpen om buikvet te verbranden en slanker te worden op een indirecte manier. Hoewel kaneel tientallen voordelen voor de gezondheid heeft, is het belangrijkste voordeel dat het u zal helpen om slanker te worden door zijn sterke invloed op de beheersing van de bloedsuikerspiegel in uw lichaam.

In een studie gepubliceerd in 2003 in het medische tijdschrift Diabetes Care, werden groepen gesplitst in mensen die 1, 3 of 6 gram kaneel per dag in capsule vorm innamen (het equivalent van ongeveer 1/4e tot en met 1 theelepel kaneel). De resultaten van de studie toonde aan dat alle 3 de bedragen van de kaneel een nuchtere bloedsuikerspiegel verlaagd met 18-29% na 40 dagen.

Kaneel kan ook de gevoeligheid voor insuline verhogen. Dat betekent in feite dat het lichaam wordt geholpen met het beheersen van de bloedsuikerspiegel waardoor het tegelijkertijd minder insuline hoeft te produceren. Zoals u misschien weet kan een chronisch hoge insuline level uw lichaam flink doen aankomen.


Een mogelijke manier om te profiteren van kaneel om meer vet te verliezen is om kaneel dagelijks te gebruiken in uw maaltijden wanneer u het kunt, zoals in yoghurt of kwark, in smoothies, havermout, of wat u maar kunt bedenken waar het goed bij zou passen. Ook kunt u bijvoorbeeld een kaneel capsules gebruiken die u inneemt voor, tijdens, of na elke maaltijd. Dit is vooral het geval als het gaat om maaltijden die meer dan 30 gram koolhydraten bevatten.

Op deze manier kan kaneel helpen om de bloedsuikerspiegel en insuline reactie op uw maaltijden te beheersen en daardoor de eetlust en onbedwingbare trek te beheersen gedurende de hele dag.

Bronnen:
Mike Geary - Certified Personal Trainer, Certified Nutrition Specialist
author of best seller: The Truth about Six Pack Abs

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required