Zijn eieren goed of slecht voor mijn cholesterol? | Mensengezondheid.org
Zijn eieren goed of slecht voor mijn cholesterol?

Zijn eieren goed of slecht voor mijn cholesterol?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Eiren, Cholesterol, Hart(Nieuws van Mensengezondheid.org) Eieren zijn rijk aan cholesterol. Een voedingspatroon met veel cholesterol kan bijdragen tot een hoog cholesterolgehalte in het bloed. Echter, de mate van cholesterol die het cholesterolgehalte in uw bloed kan verhogen varieert van persoon tot persoon. Hoewel het eten van te veel eieren uw cholesterol kan verhogen, is niet aangetoond dat het eten van vier eierdooiers of minder op wekelijkse basis, het risico op hart- en vaatziekten doet verhogen.

Overweeg de aanbevolen dagelijkse beperkingen van cholesterol in uw eten:

- Als u een gezond persoon bent en geen last hebt van hart- of vaatziekten, is het aanbevolen dat u uw cholesterol uit voeding beperkt tot minder dan 300 milligram (mg) per dag.

-Als u lijdt aan hart- en vaatziekten, diabetes of een hoog low-density lipoprotein (LDL of "slechte" cholesterol) cholesterolgehalte in uw bloed heeft, moet u proberen om uw cholesterol uit voeding te beperken tot minder dan 200 mg per dag.

Een groot ei bevat ongeveer 186 mg aan cholesterol in de dooier. Op het moment dat u dus een ei heeft gegeten, is het raadzaam om andere bronnen van cholesterol te beperken voor de rest van die dag. Overweeg de vervanging van porties groenten voor de porties vlees, of vermijd vetrijke zuivelproducten voor die dag. Als u erg van eieren houdt, maar niet wilt dat uw cholesterol gehalte verder omhoog gaat, gebruik dan alleen het eiwit. Eiwitten bevatten geen cholesterol.

Bronnen:
Thomas Behrenbeck, M.D., Ph.D.
www.mayoclinic.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER VOEDING:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required