Is het goed om te sporten als u ziek bent? | Mensengezondheid.org
Is het goed om te sporten als u ziek bent?

Is het goed om te sporten als u ziek bent?

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Sport, Ziek, Lichaam(Nieuws van Mensengezondheid.org) Lichte tot matige fysieke activiteiten zijn meestal geen probleem indien u licht verkouden bent. Sporten kan zelfs helpen om u beter te voelen doordat uw neusholtes zich openen zodat een verstopte neus tijdelijk is oplost.

Het is verstandig om een aantal vuistregels in acht te houden op het moment dat u ziek bent en u toch graag wilt sporten.

Het kan geen kwaad om uw oefeningen te doen zolang uw symptomen zich allemaal "boven de nek" bevinden. De symptomen die u kunt hebben bij een normale verkoudheid zijn bijvoorbeeld een loopneus, een verstopte neus, niezen of een lichte keelpijn. Probeer eventueel de intensiteit en de duur van uw training te verlagen zodat u zich in ieder geval niet slechter voelt na de training. Ga bijvoorbeeld voor een wandeling in plaats van een rondje hardlopen.

Ga niet sporten als u symptomen heeft die zich "onder de nek" bevinden zoals bijvoorbeeld pijn in de borst, een droge hoest of maagklachten.


Ga niet sporten als u erg vermoeid bent, koorts of wijdverspreide spierpijn heeft.

Luister goed naar uw lichaam. Als u verkouden bent en u voelt zich ellendig, neem dan een pauze. Het terugschroeven of het nemen van een paar trainingsvrije dagen op het moment dat u ziek bent heeft geen invloed op uw prestaties. Hervat uw normale trainingsroutine naarmate u zich beter begint te voelen. Neem eventueel contact op met uw arts indien u niet zeker weet of het een probleem is om weer te beginnen met trainen.

Denk eraan dat, op het moment dat u ervoor kiest om te gaan trainen als u ziek bent, het erg belangrijk is om de intensiteit en de duur van uw training te verlagen. Indien u probeert om op uw normale intensiteit te trainen met meer dan alleen een simpele verkoudheid op het lijf, loopt u meer risico op het verergeren van uw ziekte of op ernstig letsel.

Bronnen:
Edward R. Laskowski, M.D.
www.mayoclinic.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required