15 seconden stress zorgt voor nieuwe spieren | Mensengezondheid.org
15 seconden stress zorgt voor nieuwe spieren

15 seconden stress zorgt voor nieuwe spieren

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Stress, Spieropbouw, Opbouw(Nieuws van Mensengezondheid.org) Statische contractie training is uitstekend voor de handhaving en versterking van uw huidige spiermassa. Het beste van deze trainingsvorm is dat het weinig tijd kost. Over hoeveel tijd hebben we het? U zult versteld staan om dit te horen, maar het is waar: 15 seconden per spiergroep per week. Slechts 15 seconden per spier! Als u een bepaalde spier bezig houdt gedurende 15 seconden met een hoge intensiteit contractie, krijgt uw lichaam een signaal, namelijk dat het die ene spier nodig heeft. Het lichaam is er zich van bewust dat de beweging zonder die spier niet gaat en dat u die dus beslist nodig heeft.

Vergeet niet dat uw lichaam slim is. Het probeert calorieën te sparen. Het lichaam wil zich ontdoen van spieren die niet nodig zijn, en om die spieren te behouden moet u bewijzen dat u ze nodig heeft. Uw lichaam, echter, heeft geen idee waarom u juist die spieren nodig heeft. Het kan zijn dat u bezig bent met een sport in een bepaalde competitie of dat u zware dingen moet optillen om te kunnen overleven. Maar uw lichaam heeft hier natuurlijk geen idee van.

In feite kunt u uw eigen lichaam voor de gek houden door te focussen op krachttraining. Hierdoor krijgt het de boodschap door dat het vast moet houden aan die spieren om te kunnen overleven. In slechts 15 seconden per spiergroep kunt u dat voor elkaar krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een biceps curl gedurende 15 seconden, 15 seconden lang bankdrukken, of een leg-extension 15 seconden lang.

Vrouwen kunnen ook profiteren van deze aanpak. Indien u te maken heeft met een potentieel risico op osteoporose omwille van uw leeftijd, is uw botdichtheid van cruciaal belang voor uw algehele gezondheid. Een goede manier om voor een sterke botdichtheid te zorgen, is door te beginnen met hoge intensiteit krachtoefeningen van korte duur. Statische contractie training is, waarschijnlijk, de beste oefenvorm die niet alleen bijdraagt aan het behoud van spiermassa, maar ook aan de minerale botdichtheid. Ook versterkt u hiermee de ligamenten en pezen.


Zoals bij alle vormen van lichaamsbeweging is het belangrijk om oefeningen als deze met gekwalificeerd en professioneel personeel uit te voeren. Gaat u eerst na bij uw arts of fysiotherapeut of u de oefen vormen aan kunt. U wilt uzelf natuurlijk niet blesseren door de verkeerde oefenvormen. Ga langzaam aan van start en vergeet daarbij niet dat uw lichaam zich zal aanpassen in een langzaam tempo. Door dit alles te doen zult u in staat zijn om die ongelooflijke spiermassa die u bezit, goed te onderhouden.

Voor meer informatie over dit thema kunt u het boek genaamd Power Factor Training, door John Little en Pete Sisco raadplegen. Het is gericht op bodybuilders, maar het is eigenlijk het boek achter de krachttraining voor mensen van 50 jaar en ouder. Senioren profiteren van deze aanpak enorm. Er zijn ook veel golfers die er gebruik van maken om hun swing en bereik te verhogen.

Bronnen:
Mike Adams, NaturalHealth.com

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required