Spierversterkende pillen | Mensengezondheid.org
Spierversterkende pillen

Spierversterkende pillen

Gepubliceerd door: redactie van Mensengezondheid.org

Tags: Aminozuren, Creatine, Supplementen(Nieuws van Mensengezondheid.org) Veel atleten zijn op zoek naar snellere manieren om meer spiermassa te krijgen. Omdat er veel producten beschikbaar zijn op de markt is het soms moeilijk om er achter te komen welk product echt werkt en wat voor u het beste is. Naast eiwitshakes is het innemen van spierversterkende pillen of tabletten steeds populairder geworden. Een veelgenoemde reden is dat het vaak makkelijker is om pillen te slikken dan het meenemen en bereiden van shakes.

De theorie
Spierversterkende pillen bevatten een reeks aan verschillende formules die worden verondersteld om te helpen bij het aanmaken van spiermassa. Veel van deze formules kunnen niet direct de spieren doen groeien maar geven de atleet de mogelijkheid om op een hoger niveau te trainen, zodat er sneller resultaat te zien is. Extra aminozuren kunnen bijvoorbeeld helpen bij het afbreken van eiwitten voor het herstel van spierweefsel en daardoor kan een atleet vaker trainen.

Aminozuren
Bepaalde pillen bevatten een grote hoeveelheid aan aminozuren. Het slikken van dit soort pillen helpt het lichaam met het afbreken van eiwitten om deze vervolgens weer op te bouwen tot spierweefsel of bot. Normaal gesproken is het goed om aminozuurtabletten te ondersteunen met eiwitten zodat het lichaam meer kan afbreken en het sneller spierweefsel kan opbouwen. Er zijn veel verschillende producten op de markt waarvan men beweert dat ze aminozuren bevatten. De meeste krijgen de naam BCAA wat niet meer betekent dan “branch chain amino acids”. Deze pillen bevatten een hoge concentratie aan de meest natuurlijk voorkomende aminozuren.

Creatine
Creatine is een hormoon dat natuurlijk voorkomt in het lichaam. De belangrijkste functie van dit hormoon is het leveren van energie aan de spieren tijdens de eerste 10 seconden van een zware arbeid, zoals bijvoorbeeld tijdens training met zware gewichten of gymnastiek. Hoe hoger het creatinegehalte in de spieren, hoe meer kracht er kan worden uitgeoefend tijdens de actie. Door het innemen van creatine kan men dus langer en krachtiger trainen waardoor de resultaten sneller te zien zijn in de vorm van grotere en sterker spieren.


Eiwitten
Eiwitten zijn de belangrijkste energie- en reparatiebronnen van de spieren. Ze worden gezien als de bouwstenen van onze spieren en worden gebruikt voor het opbouwen van nieuwe en kapotte spieren. Door de zware belasting tijdens krachttraining ontstaan er kleine scheurtjes de belastte spier(en). Door middel van voldoende eiwitten kan er nieuw weefsel worden aangemaakt waardoor de spier zal groeien en uiteindelijk sterker zal worden. Het is daarom belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen zodat het lichaam de middelen heeft om snel nieuw spierweefsel aan te maken.

Bijwerkingen
Er bestaan altijd risico’s wanneer u een overschot aan supplementen neemt. De bovengenoemde stoffen komen van nature voor in het lichaam, dus het verhogen van de hoeveelheid van één van deze stoffen kan eventueel schadelijk zijn. Het is belangrijk om te weten dat een overschot aan eiwitten gewichtstoename kan veroorzaken indien de atleet niet hard genoeg traint. In dat geval zullen de eiwitten worden opgeslagen in de vorm van vet. Volgens Richard Kreiber, onderzoeker aan de universiteit van Memphis, kan langdurig gebruik van eiwitten en creatine nierinfecties veroorzaken. Dit is het gevolg van overmatig hard werken omdat het zich moet ontdoen van overtollige hormonen. Een vaker voorkomend maar minder groot probleem is dat de atleet mogelijjk vaker last heeft van winderigheid als gevolg van eiwitsupplementen afkomstig uit zuivelproducten.

Bronnen:
http://se.bodybuilding.com/store/prolab/amino-2000.html?CJAID=10409943&CJPID=3846587&_requestid=1554776
http://www.muscle-building-supplements.co.uk/creatine.htm
http://www.maxmusclegrowth.com/whey-protein-side-effects-beware!.php
http://www.sportsci.org/jour/9901/rbk.html

Gerelateerde interessante artikels:

MEER OVER SPORT:

GESPONSORDE LINKS:

comments powered by Disqus

Verder op mensengezondheid:


Lees het laatste over:
BMI berekenen
Schrijf je hier in en ontvang gratis onze nieuwsbrief
* indicates required